Rss

Monday, December 27, 2010

Jambori 2010

UiTM Merbok,Kedah
15/12/2010 - 21/12/2010
Bermulanya pengembaraan penyamun-penyamun UiTM Kelantan ke Negeri Kedah pada 15/12/2010 dengan jumlah penyamun adalah seramai 40 orang termasuk BosS penyamun iaitu Encik Syafiq..hahaha..
Diantara prtandingan yang dipertandingkan adalah pertandingan PROLOGUE,REMPUH HALANGAN,KAWAD KAKI dan EOQ COMMANDER CHALLENGE.
Terdapat 15 kampus yang menyertai pertandingan tersebut.

Peserta PROLOGUE UiTM Kelantan
 PROLOGUE
Pertandingan pertama yang diadakan.
Prologue melibatkan 4 orang peserta daripada tiap-tiap kampus yang disertai oleh dua perempuan dan dua lelaki.Terdapat 7 disiplin yang mesti dituruti oleh setiap peserta.
Disiplin Pertama-Berlari sejauh 1km dan ambil tugasan
Disiplin Kedua-Berlari sejauh 1km dan ambil tugasan
Disiplin Ketiga-Berlari sejauh 1km dan ambil tugasan
Disiplin Keempat-Berkayak sejauh 1km dan ambil tugasan
Disiplin Kelima-Berbasikal sejauh 11km
Disiplin Keenam-Biathlon sejauh 6.6km (2 berbasikal,2 berlari)
Disiplin Ketujuh-Berlari sejauh 4.4km



Fuhh!Letih giler nak habiskan semua ni..Thanks to all penyamun for the non stop cheers! 


Peserta Kawad Kaki
KAWAD KAKI
Seramai 30 orang yang menyertai pertandingan ini.
Giliran pertandingan kawad kami adalah angka 13.Angka ni bleh dikatakn angka yg bertuah walaupun tdk sbrpa bertuah sgt..hehehe..
Aku merasakan bahawa setiap kampus menantikan persembahan kawad kaki dari UiTM Kelantan kerana kami pernah menjuarai pertandingan kawad kaki Jambori pada tahun 2008.
Keputusan pertandingan agak memuaskan,kami mendapat tempat ke-3.Walaupun kami xdpt p'thankan kejuaraan pada tahun lalu,kami berpuas hati dengan pencapaian kami semua dan kami tahu kami boleh buat yang lebih baik dr itu.



REMPUH HALANGAN
Melibatkan seramai 5 orang siswi dan 7 orang siswa.
Terdapat 14 halangan yang wajib ditempuhi oleh komander-komander. 
Yang paling menarik ialah halangan ke-13 iaitu monkey rack.
Dhlaa yg ke-2 last,semua komander dh penat mengharungi halangan yg lpas2..tup..tup..
kne bergantung cm monyet utk hlngn yg ke-2 last ni..hahaha..
Halangan ni merupakn halangan yg pling menyeksakan tenaga batin mahupun fizikal anda.Even pling seksa,tp disini laa aku berpuas ht ngn komander2 aku termasuk Hayana,nmpak jer kecik,tp die berjaya jgk...hahaha..
Kitorang bersorak keriangan mcm dh menang dh time 2 wlpun ade 1lg hlngan yg t'akhir..hahaha..
mcm dh giler dh aku..hepi sgt ktrg lpas monkey rack..hahaha..
 

EOQ COMMANDER CHALLENGE
16 orang komander telah menyertai pertandingan EOQ,
8 siswi dan 8 siswa..Disiplinnya aku xwape xigt..
tp jarak kesuluruhan pertandingan adlh 43km..
Even diluar kemampuan ktrg,ktrg b'jaye hbiskn semua disiplin
dengan gahnya bak kata aku..haha..Rase2nye ktrg dpt tmpat ke-10
daripada 15 kampus yg  bertanding.

Diantara Gambar-gambar Jambori 2010
Lepak2 di sg.petani

Peserta EOQ

Menunggu giliran untuk masuk padang

Halangan yang terakhir,Tarzan Swing

Budak2 koyau

Nerdyie

Senjata rahsie

Dua org tamil

Hahaha..


Selepas PROLOGUE

Aini,anis,ana

Selepas pertandingan EOQ

Peserta reserve

Terbaiklaa komander..haha..

Nad over!hahaha..

Pasukan kebudayaan

4 comments:

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

yeay! gamba areen ad la!!

zarul21 said...

haha..perasan btul..

ReHaN aZmAn said...

suke!!!
smart dah page zarul skrg,,
akan slalu bc,,
n slalu2 la update ble dah g s.alam yeh,,
hehehehhe

Zarul Azuan Shaari said...

haha..6t zarul p s.alam,lau sempat zarul update laa..
suke gak tlis mcm2 kt blog ni..hakhak..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...